ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اوکراین| نگرانی زلنسکی از عدم حضور آمریکا در نشست «رامشتاین» ایالات متحده آمریکا

اوکراین| نگرانی زلنسکی از عدم حضور آمریکا در نشست «رامشتاین»
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تلاش انگلیس و اتحادیه اروپا برای مقصر جلوه دادن روسیه در نقض آتش‌بس پیشنهادی ترامپ، آمادگی مسکو برای گفتگوی جدی درباره اوکراین، احضار کاردار چین به وزارت خارجه اوکراین و نگرانی ناتو از تقویت ارتش روسیه، ازمهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرد که نمایندگان ایالات متحده ممکن است در نشست آینده در قالب «رامشتاین» درباره حل‌وفصل مشکلات اوکراین شرکت نکنند.
وی شب گذشته در یک نشست خبری گفت: «بریتانیا و آلمان به ما پیامی رسانده‌اند مبنی بر اینکه ممکن است مقامات آمریکایی در این نشست حضور نداشته باشد. ما موضوعات مهمی برای گفت‌وگو با آمریکایی‌ها داریم و امیدواریم که آن‌ها موضع‌گیری خود را تغییر داده و در این رایزنی‌ها شرکت کنند.»
زلنسکی افزود که در این نشست، موضوع ارائه کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
فرمت «رامشتاین» به نشست‌هایی گفته می‌شود که در آن نمایندگان اوکراین با گروهی از کشورهایی که به کی‌یف تسلیحات ارائه می‌دهند، دیدار و درباره اقدامات بعدی گفت‌وگو می‌کنند.
پیش از این یک مقام آگاه فاش کرده بود که پیت هگست، رئیس پنتاگون، در نشست 11 آوریل «ائتلاف داوطلبان» که به ریاست مشترک آلمان و انگلیس و با حضور 50 کشور برای هماهنگی ادامه حمایت نظامی از اوکراین برگزار می‌شود، شرکت نخواهد کرد. 
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز جمعه، در یک کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل، اعلام کرد که کشورهای اروپایی باید پیشنهادهای مشخصی برای تضمین امنیت اوکراین تهیه کنند. روبیو با انتقاد از اینکه مقامات اروپایی فقط وعده می‌دهند، تأکید کرد: «آنها باید کمتر صحبت کرده و بیشتر عمل کنند. اروپا باید پیشنهادهای مشخص و سازنده‌ای در زمینه تأمین امنیت اوکراین ارائه دهد.»
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و صد و چهل و یکمین (1141) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
خودداری وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر درباره مذاکرات احتمالی واشنگتن و کی‌یف
تامی بروس، سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه ایالات متحده شب گذشته، سه‌شنبه، از اظهارنظر درباره احتمال برگزاری مذاکرات جدید بین مقامات آمریکایی و اوکراینی در واشنگتن طی هفته جاری خودداری کرد.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگاران در یک نشست خبری مبنی بر تأیید مذاکرات میان نمایندگان واشنگتن و کی‌یف در پایتخت آمریکا گفت: «در حال حاضر نمی‌توانم در اینجا درباره هیچ‌گونه گفت‌وگویی درباره روسیه یا اوکراین صحبت کنم.»
پیش‌تر، خبرگزاری "بلومبرگ" به نقل از منابع خبری خود گزارش داده بود که هیئت اوکراینی قرار است برای گفت‌وگو درباره توافق مربوط به منابع، در بازه زمانی 11 تا 12 آوریل به واشنگتن سفر کند.
گفت‌وگوی اوکراین و بلژیک درباره راه‌اندازی تولید مشترک تسلیحات
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین شب گذشته اعلام کرد که اوکراین و بلژیک در جریان سفر بارت دوِور، نخست‌وزیر بلژیک، درباره امکان تولید مشترک تسلیحات گفت‌وگو کرده‌اند.
وی در کانال تلگرام خود نوشت: «امروز در اوکراین، همراه با نخست‌وزیر بارت دوِور، نمایندگان ده شرکت صنایع دفاعی بلژیکی حضور داشتند. ما درباره تولید مشترک تسلیحات و سرمایه‌گذاری در تولید در خاک اوکراین گفت‌وگو کردیم- این موضوع به نفع کل اروپا خواهد بود. در این زمینه امروز سه توافق‌نامه با تولیدکنندگان بلژیکی امضا شد.»
رئیس‌جمهور اوکراین همچنین از همتای اروپایی خود به خاطر ارائه بسته جدید دفاعی به ارزش یک میلیارد یورو به کی‌یف قدردانی کرد.
نبنزیا: روسیه آماده گفت‌وگوی جدی درباره اوکراین است
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد که مسکو برای گفت‌وگویی جدی و عملی درباره اوکراین آمادگی دارد، اما اجازه نخواهد داد که این روند به ابزاری برای تقویت توان نظامی کی‌یف تبدیل شود.
وی در جریان نشست شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل گفت: «ما برای گفت‌وگویی جدی و عملی آمادگی داریم، اما به هیچ‌کس اجازه نخواهیم داد که ما را فریب دهد و این روند گفت‌وگو را، چه به‌طور مستقیم و چه غیرمستقیم، در راستای تقویت توان نظامی رژیم کی‌یف به کار گیرد.»
این دیپلمات روسی همچنین افزود: «هیچ توافقی با کسانی که اکنون قدرت را در کی‌یف غصب کرده‌اند، ممکن نیست. این امیدواری بوجود آمده که همکاران آمریکایی ما این موضوع را به‌خوبی درک کرده و به این مشکل واقف شده‌اند.»
تلاش برخی دیپلمات‌های غربی برای برهم زدن مذاکرات روسیه و آمریکا درباره اوکراین
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرد که شماری از دیپلمات‌های غربی در این نهاد مواضع خود را تغییر داده و تلاش می‌کنند مذاکرات صلح میان روسیه و ایالات متحده درباره اوکراین را به شکست بکشانند.
وی در توضیح نشست روز سه‌شنبه شورای امنیت سازمان ملل درباره اوکراین که به درخواست برخی کشورهای اروپایی برگزار شد، توضیح داد: «در جریان نشست امروز که به درخواست اروپایی‌ها برگزار شد، آنچه جلب توجه می‌کرد، این بود که چطور انگلیسی‌ها و نمایندگان اتحادیه اروپا به‌سرعت "تغییر موضع" دادند. اگر پیش‌تر سخنان تکراری آن‌ها حول توقف "تهاجم بی‌دلیل" و "اشغالگری" و لزوم خروج نیروهای ما از اوکراین می‌چرخید، حالا روایت آن‌ها تغییر کرده و اکنون ما را به نقض آتش‌بس پیشنهادی [توسط دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده] متهم می‌کنند و خواهان آتش‌بس دائمی هستند. در نتیجه، توپ را به زمین روسیه انداخته‌اند. می‌گویند اوکراین همه‌چیز را رعایت می‌کند و آماده صلح است، در حالی که این روسیه است که به دنبال ادامه جنگ است. و مدام به رئیس‌جدید کاخ سفید متوسل می‌شوند: ببینید که روسیه صلح نمی‌خواهد، باید بر مسکو فشار وارد کرد!»
این دیپلمات روس در ادامه تاکید کرد: «این‌گونه است که "حزب جنگ" انگلیس و اتحادیه اروپا سعی دارد مذاکرات صلح میان روسیه و آمریکا را به شکست بکشاند!»
فرمانده ناتو تقویت نیروهای مسلح روسیه را چالشی برای این ائتلاف دانست
ژنرال کریستوفر کاوولی، فرمانده نیروهای مسلح ایالات متحده در اروپا و فرمانده عالی نیروهای متحد ناتو در اروپا معتقد است که تقویت نیروهای مسلح روسیه چالشی جدی برای ناتو محسوب می‌شود.
وی روز گذشته در جریان جلسه استماع در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفت: «روسیه برنامه‌های بسیار گسترده‌ای برای گسترش نیروهای مسلح خود دارد... باید ببینیم که پس از پایان جنگ اوکراین، تا چه حد می‌تواند برای تحقق اهداف خود تلاش کنند. این مسئله تا حد زیادی به نحوه پایان جنگ بستگی دارد، اما این برنامه نوسازی با هدف به چالش کشیدن ناتو در مرزهایش طراحی شده و مسلماً چالشی برای ائتلاف خواهد بود.»
به گفته کاوولی، روسیه هم‌اکنون روند افزایش شمار نیروهای مسلح خود و ایجاد فرماندهی‌های جدید، به‌ویژه در نیروهای زمینی را آغاز کرده است.
این در حالی است که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه بارها تأکید کرده که مسکو هیچ قصدی برای حمله به کشورهای عضو ناتو ندارد و چنین اقدامی «کاملاً بی‌معنا» است. وی افزود که سیاستمداران غربی به‌طور مکرر با بزرگ‌نمایی تهدید روسیه، سعی دارند افکار عمومی را از مشکلات داخلی منحرف کنند، با این حال «افراد آگاه به‌خوبی می‌دانند که این ادعا فریبی بیش نیست».
اولیانوف: آیا اروپا واقعاً به «پیروزی بر روسیه» باور دارد؟
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین، با طرح پرسش‌هایی نسبت به اهداف اعلام‌شده رهبران اروپایی درباره تحمیل شکست بر روسیه ابراز تردید کرد.
وی در کانال تلگرام خود نوشت: «رهبران اروپایی بارها اعلام کرده‌اند که هدف‌شان تحمیل شکست بر روسیه است، چه در میدان درگیری نظامی در اوکراین و چه در عرصه روابط بین‌الملل. آیا آن‌ها واقعاً مطمئن هستند که اتحادیه اروپا توانایی تحقق چنین هدف جاه‌طلبانه‌ای را دارد؟ اگر بله، چگونه؟ و مهم‌تر از همه، چرا و به چه دلیل؟ این سئوالی است که مردم اروپا باید از رهبران خود بپرسند.»
احضار کاردار چین به وزارت خارجه اوکراین به دلیل «احتمال مشارکت اتباع چینی در درگیری»
آندری سیبیگا، معاون وزیر امور خارجه اوکراین شب گذشته، سه‌شنبه، اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور کاردار موقت سفارت چین در کی‌یف را احضار کرده است تا موضوع مشارکت احتمالی اتباع چینی در جنگ روسیه علیه اوکراین را بررسی کند.
وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «ما کاردار چین در اوکراین را به وزارت امور خارجه فراخواندیم تا این مسئله (مشارکت احتمالی اتباع چینی در درگیری) را محکوم کرده و خواهان توضیح در این باره شویم.»
پیش‌تر در همان روز، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین اعلام کرده بود که نیروهای مسلح این کشور دو تبعه چینی را به اسارت گرفته‌اند.
این در حالی است که لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، پیش‌تر اعلام کرده بود که پکن همواره بر راه‌حل سیاسی بحران اوکراین تأکید داشته و هرگز سلاح کشنده‌ای به هیچ‌یک از طرف‌های درگیر ارسال نکرده است.
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین نیز در جریان سفر اخیر خود به مسکو تأکید کرده بود که کشورش خواهان ریشه‌کنی علل بحران اوکراین است و معتقد است توافق صلح باید منصفانه، الزام‌آور و برای تمامی طرف‌های درگیر قابل قبول باشد.
اعلام آمادگی لهستان برای تأمین پشتیبانی لجستیکی آتش‌بس در اوکراین
ولادیسلاو کوسینیاک-کامیش، وزیر دفاع ملی لهستان اعلام کرد که کشورش برای تأمین پشتیبانی لجستیکی در صورت برقراری آتش‌بس در اوکراین آمادگی دارد. وی روز گذشته در یک کنفرانس خبری گفت: «اگر توافقی درباره آتش‌بس حاصل شود، موضع لهستان روشن است: ما نیروهای خود را به اوکراین اعزام نخواهیم کرد، اما در روند تأمین پشتیبانی لجستیکی مشارکت خواهیم داشت.»
وزیر دفاع لهستان جزئیات بیشتری درباره مفهوم این پشتیبانی ارائه نکرد، اما یادآور شد که حدود 95 درصد از کمک‌های نظامی کشورهای غربی از طریق لهستان وارد خاک اوکراین می‌شود.
کوسینیاک-کامیش همچنین تأکید کرد که خروج نظامیان آمریکایی از فرودگاه ژشوف واقع در نزدیکی مرز لهستان و اوکراین به معنای پایان حمایت نظامی واشنگتن از کی‌یف نیست. وی افزود که نیروهای آمریکایی در لهستان باقی خواهند ماند و محل استقرار آن‌ها در پایگاه‌های توافق‌شده مشخص شده است.
تحولات اوکراین| کی‌یف در آستانه رکود اقتصادی قرار داردتحولات اوکراین| ترامپ: پوتین و زلنسکی برای توافق آماده‌اندتحولات اوکراین|مشکل رویکرد آمریکا برای حل‌وفصل مناقشه نامزد پست ریاست‌جمهوری لهستان: کمک به اوکراین غیرقانونی و خطرناک است
آرتور بارتوشِویچ، نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری لهستان در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی این کشور اعلام کرد که انتقال تسلیحات، منابع مالی و حمایت اجتماعی از سوی ورشو به اوکراین بدون توافقات حقوقی لازم صورت گرفته و ناقض قانون اساسی لهستان است.
وی تاکید کرد: «پایه حقوقی این اقدامات چه بوده است؟ کدام قانون اجازه داده که بدون رضایت مردم، تسلیحات، پول به کی‌یف منتقل شود و از پناهجویان اوکراینی حمایت اجتماعی گسترده شود؟ اگر چنین پایه‌ای وجود نداشته، به این معناست که قانون اساسی، قانون بودجه عمومی و سایر مقررات نقض شده‌اند.»
بارتوشویچ افزود که دولت لهستان پیش از اعطای این کمک‌ها باید همه‌پرسی برگزار می‌کرد تا نظر مردم را درباره کمک به اوکراین، پذیرش پناهجویان و انتقال تجهیزات نظامی جویا شود. به گفته او، چنین کمک‌هایی تنها در صورت تصویب یک قانون مشخص می‌توانند مشروعیت پیدا کنند.
مخالفت نخست‌وزیر لیتوانی با تشدید تحریم‌ها علیه شهروندان روسیه و بلاروس
گینتاوتاس پالوتسکاس، نخست‌وزیر جمهوری لیتوانی با تشدید تحریم‌ها علیه شهروندان روسیه و بلاروس مخالفت کرد.
وی در اظهاراتی گفت: «خیر، من از [پیشنهاد تشدید محدودیت‌ها] حمایت نمی‌کنم، چرا که دولت تصمیمی اتخاذ کرده که میان تحریم‌ها و تأثیرات منفی آن‌ها تعادل برقرار کرده است.»
نخست‌وزیر لیتوانی یادآور شد که در این کشور شمار زیادی از شهروندان بلاروس و روسیه زندگی و کار می‌کنند. پالوتسکاس افزود: «اینکه هر فردی که به کشور وارد می‌شود را جاسوس تصور کنیم، رویکردی غیرمنطقی است. قرار دادن همه در یک چارچوب کلی اقدامی عقلانی نیست.»
لازم به ذکر است، پارلمان لیتوانی روز سه‌شنبه با تمدید تحریم‌های ملی علیه شهروندان روسیه و بلاروس به دلیل سیاست تهاجمی مسکو و مینسک موافقت کرد. محدودیت‌های فعلی تا تاریخ دوم مه سال 2025 اعتبار دارند و پیشنهاد شده که این تحریم‌ها برای یک سال دیگر تمدید شوند.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1398420/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رمزگشایی از سفر وزیر دفاع عربستان به تهران در آستانه مذاکرات

نیویورک تایمز: حمله اسرائیل به ایران با مخالفت ترامپ لغو شد

ترکیه و آرایش ژئوپلتیکی جدید در نظم چند قطبی/ خیز آنکارا برای دور زدن اروپا

حمله مجدد آمریکا به یمن

ترامپ: ایران خواهان گفت‌و‌گو است

پشت پرده سفر وزیر خارجه عربستان به ایران چه بود؟

تحریم های جدید آمریکا علیه یمن

نیمه‌نهایی جذاب لیگ کنفرانس اروپا؛ فیورنتینا و رئال بتیس به‌هم رسیدند

تیفوی انگیزشی شیاطین سرخ: افتخار آفرینی منچستریونایتد در سطح اروپا هرگز متوقف نخواهد شد / عکس

مولر می‌خواست با آچربی کتک‌کاری کند! (عکس)

دستور عجیب و خنده دار طالبان به مردم سوژه شد

ادعای جنجالی ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد!

اظهارات جدید ترامپ درباره مردم ایران!

ترامپ مدعی اشتیاق ایران برای مذاکره شد و تهدید هم کرد/ ما نمی‌خواهیم صنعت یا سرزمینشان را از آن‌ها بگیریم فقط نمی‌خواهیم که آن‌ها سلاح هسته‌ای داشته باشند + فیلم

ابهام در زمان مذاکرات ایران و آمریکا/ آیا نشست رم زودتر برگزار می‌شود؟

سازمان ملل: از نزدیک مذاکرات ایران و آمریکا را دنبال می‌کنیم

چرا رم ایستگاه دوم مذاکرات ایران و آمریکا شد؟

خبرنگار آمریکایی: زمان دقیق دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا مشخص نیست

ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد/ مردم ایران فوق العاده باهوشند

سازمان ملل: امیدواریم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا نتایج مثبتی داشته باشد

حملات جنگنده‌های آمریکا به صنعا

افزایش قیمت نفت پس از تهدید ترامپ

تداوم حملات آمریکا علیه یمن

عراقچی: پوتین را از روند گفت‌وگوهای تهران و واشنگتن آگاه کردم/ پوتین من را در جریان روند مذاکرات روسیه و آمریکا قرار داد

ایرانیان چگونه مردمی هستند؟

روادید تیم مذاکره کننده ایرانی برای سفر به رم صادر شد

انفجار سهمگین در سایت آزمایش موشکی آمریکا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

لاوروف و روبیو، تلفنی گفت‌وگو کردند

دیدار نخست‌وزیر عراق با رییس دولت موقت سوریه در دوحه

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

روایت رئیس مجلس از مشکلات اقتصادی در کشور/مشکل پول نداشتن نیست، مشکل جایی است ما 100 میلیارد دلار در سال در حوزه انرژی هدر می‌دهیم

بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را 25 واحد کاهش داد

پخش زنده و خلاصه بازی چلسی و لژیا ورشو از تلویزیون + پخش آنلاین

پخش زنده و خلاصه بازی منچستریونایتد و لئون‌ از تلویزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین

چلسی – لژیا ورشو؛ ترکیب رسمی

به مناسبت تقابل در نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان؛ ترکیب منتخب بارسلونا و اینتر / عکس

تبلیغ «رانندگی هوشمند» و «رانندگی خودکار» در چین ممنوع شد!

هشدار گروسی به آمریکا و ایران

ترامپ: آمریکا با چین و اتحادیه اروپا به توافق می‌رسد+ فیلم

انفجار سنگین سایت آزمایش موشکی آمریکا +عکس

وقوع تیراندازی در یکی از دانشگاه‌های آمریکا

میزبان دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا رسما اعلام شد

پایتخت ایتالیا میزبان دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا شد!

صدور روادید تیم مذاکره کننده ایران برای سفر به ایتالیا جهت مذاکره با آمریکا

مکان رسمی مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

عمان: رم میزبان دور دوم مذاکره ایران و آمریکا خواهد بود

اعتماد به آمریکا و غرب، خلاف نص صریح قرآن است

تیراندازی در دانشگاه ایالتی فلوریدا